Wat biedt Huize Pie

Wat biedt Huize Pie

Huize Pie biedt een A t/m Z programma voor onze jongeren. Iedere ochtend worden ze om 8:30 uur thuis opgehaald door een begeleider. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag worden ze om 15:30 uur weer thuis gebracht. Elke woensdag wordt deze dag verlengd met avondeten van ‘oma’ en zijn ze tot 18.30 uur bij Huize Pie. Één keer in de maand vindt er ook een logeerweekend plaats van vrijdagochtend tot zondag 16.00 uur.

Een dag bij Huize Pie is nooit hetzelfde!

Voor onze jongeren staat er een gevarieerd dag/weekprogramma klaar, waarbij één- op- één momenten centraal staan. Samen met een team van professionals wordt er gezorgd voor de juiste hulp, zorg en aandacht. Zo komt er wekelijks een logopediste, fysiotherapeute voorbij om te werken aan persoonlijke doelen en ontwikkeling. Daarnaast komt om de week een spel- en muziektherapeute langs en bellen we regelmatig met de ergo-therapeute als er vragen zijn.

Ons klein en hecht professioneel team zorgt om deze therapeuten heen voor de overige daginvulling waarbij gewerkt wordt aan doelen, motoriek, prikkelverwerking, verzorging en zelfstandigheid. Hierbij worden verschillende werkwijze en methoden ingezet. Wat doen ze dan zoal? Vaardigheden training, cognitieve training, knutselen, werkjes maken, douchen, leren tanden poetsen, boodschappen doen, was vouwen etc. Alles aangepast aan de jongeren zelf!

Door de kleinschaligheid kunnen wij zorgen voor een persoonlijk plan en aandacht. Zo heeft iedere jongere een eigen online cliëntdossier waarin het hele systeem kan werken en kan zien hoever we al gekomen zijn.

Naast doelen, therapieën, trainingen en werkjes wordt er binnen Huize Pie ook gezorgd voor veel leuke en leerzame momenten. Zo worden er regelmatig uitstapjes gemaakt die passen bij het desbetreffende thema: Gaia ZOO, Snow World, Pompoen boerderij, herfst wandeling ect. Ook zijn wij vaker te vinden op de markt in Kerkrade voor een lekker drankje of een stukje vis. Of zijn we aan het springen/klauteren in de gymzaal en gaan we gezellig met Sophie paardrijden. Bij al deze leuke activiteiten zorgen wij ook voor het leerzame aspect, leren wachten, vraag stellen/beantwoorden en generaliseren van woordenschat , maar dat mag de pret niet drukken!