Samen

Samen

Waarom moeilijk doen, als het samen kan.

sa·men (bijwoord) 1 bij elkaar: dat wordt samen € 25,-

2 in elkaars gezelschap; = gezamenlijk: we gaan samensamen uit, samen thuis wat je gezamenlijk onderneemt, moet je ook gezamenlijk beëindigen

Wat betekent de pijler samen?

Samen met je begeleider

Één op één begeleiding, dat is het grootste doel van Huize Pie, iedere dag samen met één begeleider. Met deze begeleider wordt de dag gestart, doorlopen en geëindigd. Deze momenten zijn vol activiteiten die samen worden uitgevoerd; training, werkjes, wandelen, knutselen ect. Naast momenten met begeleider hebben ze ook vaak 1 op 1 momenten met de therapeuten, samen muziek maken op de accordeon, samen nieuwe woordjes leren of een spel spelen, deze momenten zorgen voor extra aandacht en daar genieten onze jongeren enorm van.

Samen met de groep

Naast samen met je begeleider, zijn onze jongeren ook vaak samen als groep. Met de groep maken we vaker een uitje, grote wandelingen of spelen we samen een spelletje. Hoe goed ze kunnen genieten van 1 op 1, vinden ze het ook vaak gezellig om samen tv te kijken, iets te gaan drinken of samen te trommelen op de grote trom. Naast deze momenten zijn ze natuurlijk altijd samen in de ruimte, eten we samen en beginnen/sluiten we de dag samen af.

Samen met je systeem

Ook het systeem proberen wij erbij te betrekken, want samen zorgen wij voor de ontwikkeling/opvoeding van de jongeren. Dan is het wel zo fijn als je contact hebt met het systeem en samen op één lijn ligt over doelen en toekomst.

Samen met de samenleving

Ook onze jongeren zijn vaak tussen mensen te vinden in de samenleving. Eten in een restaurant, het halen van boodschappen of een rondje over de markt. Hierbij zijn sociale vaardigheden nodig, het vragen van een glaasje cola, het wachten in een rij of het voorlaten van andere mensen. Al deze vaardigheden leren ze samen in en met de samenleving, zonder deze mensen zijn sociale vaardigheden lastiger aan te leren.