Plezier

Plezier

Plezier maken, dat doen wij samen

plezier = wat je leuk vindt vb: daar heb ik plezier in wij beleven daar veel plezier aan [wij vinden het erg prettig en leuk]wil je mij een plezier doen [iets doen wat mij blij maakt]het voor je plezier doen [alleen omdat je het leuk vi… genot = •genoegen, plezier.

Wat betekent de pijler plezier?

Plezier voor onze jongeren

Plezier is een pijler die voorop staat, eentje die voor gaat op de rest. Bij Huize Pie maken wij dan ook graag plezier, dit doen we door humor toe te passen, uitstapjes te maken, hard te lachen en lekker te snoezelen. Alles aangepast aan wens en welzijn van de jongeren, zo houdt de één van snoezelen en terrassen en de ander van lekker luieren of een grote wandeling door het bos.

Bij ieder thema proberen wij dan ook een uitje te plannen, dat gericht is op plezier en leren. Zo zijn we al eens naar snowworld geweest om echte sneeuw/kou te voelen met daarna een hapje achter het raam. Of gaan we zwemmen bij een subtropisch zwembad en zo zijn we ook vaker te vinden bij Gaia Zoo.

Naast thema uitstapjes zorgen we ook door de dag heen voor plezier. Door even samen te stoeien, snoezelen, kietelen of lekker onzin uit te halen. Ook het spelenderwijs werkjes aanbieden met veel beloningen zorgt bij onze jongeren al voor plezier. Even tussendoor op de trampoline, tv kijken of in de schommel is dan ook een must voor de meeste, hier kunnen ze even hun energie kwijt, maar liggen ze ook vaker in een deuk van het lachen.

Plezier voor ons team

Ook vinden wij het erg belangrijk als de begeleiders plezier hebben. Plezier om te werken met elkaar als professionals, maar ook plezier vinden in het werk met gehandicapten jongeren. Door het kleine team aan begeleiders en jongeren is het van belang dat men het met elkaar goed kan vinden en het ook gezellig aan tafel is.

Naast uitjes voor en met de jongeren, zijn ook de begeleiders wel eens aan de beurt voor iets leuks, zo vindt er wel eens een etentje plaats of een nachtje weg. Deze momenten zorgen naast plezier ook voor saamhorigheid binnen het team.

Het plezier wordt ook terug gevonden in het deelnemen aan workshops, cursussen of opleidingen. Hierbij wordt weer extra passie, motivatie en nieuwe ideeën op gedaan, zowel samen met collega´s als individuele deelname.